Nieuws

SYMACH introduceert een nieuwe inert gasmodule voor de FILLstar zakkenvulmachine.

31 januari 2020

SYMACH introduceert een nieuwe inert gasmodule voor de FILLstar zakkenvulmachine.

Vaak gebruikt in de petfoodindustrie, ontwikkelt inertie zich naar de veevoeder- en andere sectoren. Deze oplossing maakt het mogelijk om tijdens het verpakken zuurstof te verdrijven en zo de houdbaarheid van de producten te verlengen.

300_symach_gas_flush.png

De SYMACH-oplossing is een drie-fasen proces.

Het vervangingsgas (meestal stikstof) wordt in de productval tussen de weger en de vulmond geïnjecteerd. Het product wordt vervolgens tijdens de val met dit nieuwe gas vermengd.

De vulmond is voorzien van een dubbele interne mond om het product vast te houden. Het vastgehouden product wordt, in afwachting van een zak, opnieuw door het gas geleid. In dit stadium is het product inert.

Na het inert maken wordt het product in de zak gestort die eerder met het vervangingsgas is opengeblazen.

Deze oplossing heeft het voordeel dat ze in parallelle werking wordt uitgevoerd, er ontstaat dus geen wachttijd door inertie.  De restzuurstofgehaltes zijn grotendeels afhankelijk van de producteigenschappen en de capaciteit. Restzuurstofgehaltes tussen 2% - 5% komen het meest voor.

Daarna kan de zak ontlucht worden om een optimale vorm te verkrijgen tijdens het palletiseren en vervolgens geseald worden. De SYMACH ontluchtingsmodule is ook opnieuw ontworpen voor een efficiëntere afzuiging van de lucht uit de zak.

De SYMACH FILLstar-afzaklijn is ontworpen voor het vullen en sluiten van zakken voor bulkindustrieën, zoals diervoeding, rijst, suiker, peulvruchten, vlokken en meststoffen.

De kracht van SYMACH

De kracht van SYMACH schuilt in de jarenlange ervaring. De kennis en expertise die dit oplevert, is terug te vinden in ieder stadium van de afzakmachine en palletiseermachine; ontwerp, bouw, installatie en onderhoud.

SYMACH is gevestigd in Zeeland. Het werkterrein breidt zich echter gestaag uit. Het bedrijf is internationaal in alle windstreken actief. Daarbij maakt de dagelijkse aandacht voor kwaliteit, flexibiliteit en het hoge serviceniveau duidelijk het verschil.

SYMACH is een onderdeel van:
600_stb7_600_bw-flexible-systemspng.png