Nieuws

Nieuw: automatisch palletlabel applicator

14 maart 2018

aangebracht zonder plakken

Met trots introduceert SYMACH de pallet label applicator die pallet labels kan aanbrengen zonder te plakken. Daarmee wordt het mogeliljk zelfs met lastige ondergronden, zoals een pallet met zakken uien of aardappelen, of onder moeilijke omstandigheden, zoals stof, vocht of lage temperatuur een palletlabel aan te brengen.

Automatische palletlabel applicator zonder plakken

In een logistieke keten is een goed palletlabel onmisbaar. De juiste gegevens moeten goed leesbaar, waaronder machineleesbaar, worden aangebracht op het pallet. Over de gegevens op en standaarden van een palletlabel is al veel geschreven, maar minstens zo belangrijk is dat het palletlabel betrouwbaar en kostenefficiënt wordt geprint en aangebracht.

Bij een palletlabel wordt snel gedacht aan een zelfklevende sticker. Toch is dat in veel gevallen niet de meest optimale oplossing of is het zelfs onmogelijk omdat er vanwege het product of de omstandigheden niet gekleefd kan worden.

SYMACH biedt als oplossing een wikkelaar met geïntegreerde printer en label applicator zonder plakken.

double arm wrapping integrated pallet label applicator

SYMACH wikkelaar met geïntegreerde printer en palletlabel applicator

De pallet wikkelaar met draaiarm van SYMACH kan nu worden uitgebreid met een enkele of dubbele printer en palletlabel applicator. Deze oplossing is ontwikkeld om geïntegreerd met de wikkelaar de pallet-data te verwerken, te printen en om met een geautomatiseerde arm de label uit de printer te nemen en op het pallet aan te brengen. Met een dubbele applicatie is het zelfs mogelijk om zonder tijdsverlies aan 4 zijden een palletlabel aan te brengen, waardoor 40 pallets per uur kunnen worden gewikkeld en voorzien van 4 labels.

De gegevens zijn geïntegreerd met de palletizer-lijn van SYMACH. Een recipe wordt ingesteld of geselecteerd op de palletizer waarbij manueel een batchcode kan worden toegevoegd.

De data voor het label volgt het pallet gedurende het volledige proces, al vanaf het opvragen van een leeg pallet uit het palletmagazijn. Elk station dat gepasseerd wordt geeft de pallet-informatie door aan het volgende station en uiteindelijk naar de PC om automatisch een palletlabel te genereren. Hierdoor is het ook mogelijk om met meerdere palletizers via één wikkelaar met automatische palletlabel applicatie te werken. Het is zelfs mogelijk de volledige lijn te koppelen met het ERP pakket, waardoor manueel invoeren en fouten vermeden worden en data uit het ERP pakket toegevoegd kan worden, zoals taalversies, leveradressen en het aantal pallets in een zending. Ook kan data klaargezet worden voor het ERP pakket voor rapportdoeleinden.

Lees hier meer over de voordelen van deze label applicator.

De kracht van SYMACH

De kracht van SYMACH schuilt in de jarenlange ervaring. De kennis en expertise die dit oplevert, is terug te vinden in ieder stadium van de afzakmachine en palletiseermachine; ontwerp, bouw, installatie en onderhoud.

SYMACH is gevestigd in Zeeland. Het werkterrein breidt zich echter gestaag uit. Het bedrijf is internationaal in alle windstreken actief. Daarbij maakt de dagelijkse aandacht voor kwaliteit, flexibiliteit en het hoge serviceniveau duidelijk het verschil.

SYMACH is een onderdeel van:
600_stb7_600_bw-flexible-systemspng.png