Nieuws

Van handmatig stapelen tot automatisch palletiseren - East Point Potato

24 januari 2022

Het op Prince Edward Island gevestigde East Point Potatoes is een toonaangevende verwerker van tafelaardappelen en levert aardappelen in heel Oost-Canada en de oostelijke markten van de VS.

In 2017 ontmoette SYMACH Boyd Rose, een van de eigenaren van East Point Potato. Op dat moment stapelde East Point hun aardappelzakken met de hand op. Dat was een arbeidsintensieve bezigheid die voor problemen zorgde. Daarom waren ze op zoek naar een efficiëntere manier van palletiseren.

Hoewel er interesse was in geautomatiseerd palletiseren, paste de lijn niet binnen het bedrijf. De vijf inpaklijnen lieten geen ruimte over voor palletiseren, waardoor het project actief bleef, maar alleen als praatstuk.

Tijdens de winter van 2018 op Potato Expo in Charlottetown, PEI, hebben we de gesprekken opnieuw opgestart omdat nieuwe bouwplannen ruimte maakten voor palletiseren. Samen met Boyd legde SYMACH de laatste hand aan een oplossing met twee palletiseermachines die aan hun palletiseerbehoeften voldeed.

Ingebruikname van het project vond plaats in augustus 2019.

We installeerden een oplossing waarmee East Point Potatoes het volgende kan stapelen:

  • Zakken - papier en poly (5, 10 & 15lb)
  • Dozen - karton (50lb)
  • Display Bins - papier en poly (10 & 15lb)
  • Zakken - papier (50lb los en overzakken)

East Point Potato Palletizing Line Lay-out

De kracht van SYMACH

De kracht van SYMACH schuilt in de jarenlange ervaring. De kennis en expertise die dit oplevert, is terug te vinden in ieder stadium van de afzakmachine en palletiseermachine; ontwerp, bouw, installatie en onderhoud.

SYMACH is gevestigd in Zeeland. Het werkterrein breidt zich echter gestaag uit. Het bedrijf is internationaal in alle windstreken actief. Daarbij maakt de dagelijkse aandacht voor kwaliteit, flexibiliteit en het hoge serviceniveau duidelijk het verschil.

SYMACH is een onderdeel van:
600_stb7_600_bw-flexible-systemspng.png