Nieuws

SYMACH ontwerpt, fabriceert en integreert zijn eigen doseer- weegsystemen

25 augustus 2021

SYMACH ontwerpt en vervaardigt complete verpakkingslijnen. Gekoppeld aan de opzakmachine maakt het gewichtsdoseersysteem nu deel uit van de door SYMACH ontworpen en vervaardigde systemen.

SYMACH biedt nu weegautomaten aan met zwaartekrachtaanvoer en met bandaanvoer. In beide opties blijft de vuller hetzelfde, alleen de toevoer verandert en blijft modulair, als de klant bijvoorbeeld in de toekomst wil overschakelen op complexere producten, is de aanpassing eenvoudig.

300_symach_weger_2_01-07_3840_x_2160.png

De in de verpakkingsmachine ingevoerde verpakkingsrecepten worden gesynchroniseerd met de gehele lijn, de verpakkingsmachine, de gewichtsregelaar van de palletiseermachine en vooral de doseermachines; de operator hoeft het gewicht niet bij elke zak- of productwissel in te voeren.
De operator hoeft het gewicht niet bij elke zak- of productwissel in te voeren. Het scherm stelt de operator in staat het instelpunt, de gemiddelden en de standaardafwijkingen direct te visualiseren.
Parallel met deze ontwikkeling biedt SYMACH dynamische gewichtscontrollers aan waarin weegelektronica is geïntegreerd, gekoppeld aan een systeem voor het uitwerpen van zakken die niet aan de eisen voldoen. Tenslotte biedt SYMACH nu een big bag doseeroplossing in halfautomatische modus. De operator hangt de big bag stroppen aan de weegschalen en start de vulprocedure die wordt gestuurd door een helmdoseermachine met verschillende sluitfasen.

Alle SYMACH doseersystemen worden gecontroleerd door een console op de verpakkingsmachine en geven in real time de gewichten, gemiddelden en standaardafwijkingen weer, die allemaal kunnen worden geëxporteerd. De doseermachines, gewichtsregelaars en big bag-weegsystemen zijn certificeerbaar door het wettelijke metrologiesysteem.

De kracht van SYMACH

De kracht van SYMACH schuilt in de jarenlange ervaring. De kennis en expertise die dit oplevert, is terug te vinden in ieder stadium van de afzakmachine en palletiseermachine; ontwerp, bouw, installatie en onderhoud.

SYMACH is gevestigd in Zeeland. Het werkterrein breidt zich echter gestaag uit. Het bedrijf is internationaal in alle windstreken actief. Daarbij maakt de dagelijkse aandacht voor kwaliteit, flexibiliteit en het hoge serviceniveau duidelijk het verschil.

SYMACH is een onderdeel van:
600_stb7_600_bw-flexible-systemspng.png